fbpx

Storyn uunipuuro Malmgårdin luomukaurasta

Storyn uunikaurapuuro on sulattanut monen sydämen ja reseptin perään kysellään jatkuvasti! Tämän suussasulavan kermaisen uunipuuron resepti on kuitenkin niin hämmentävän yksinkertainen, että se on pistettävä jakoon yhteisesti. Resepti löytyy tekstin lopusta.

Yksinkertaisen ja maukkaan kermaisen uunikaurapuuron lähtökohta on laadukas ja maukas Malmgårdin kaura, jota käytetään puurossa kaurariisin muodossa. Älä anna nimen hämätä, kaurariisi sisältää ainoastaan kauraa, eikä siis laisinkaan riisiä. Malmgårdin kaurariisi on höyrytetty kauranjyvä, joka sopii jyväisen olomuotonsa vuoksi erityisen hyvin pitkään haudutettuun uunipuuroon ja tekee puuron rakenteesta erityisen mahtavan.

Malmgårdin kartano sijaitsee Loviisassa, tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Malmgård on erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn sekä luomutuotteiden jalostamiseen. Malmgårdin kartanoa on asuttanut jo vuodesta 1614 Creutzin suku ja tällä hetkellä kartanossa asuu 12. omistajasukupolvi. 

Hyppäsimme kesällä Storyn keittiöpäällikön Markus Hurskaisen autoon, kun herra lähti hakemaan aineksia tähän kehuja keränneeseen uunipuuroonsa. Tapasimme tilalla Henrik Creuztin ja hän tutustutti meidät kartanoalueeseen ja tilan toimintaan. Tervetuloa mukaan kuvamatkalle Malmgårdin tilalle Loviisaan!

Storyn uunikaurapuuro Malmgårdin luomukaurasta

1 l täysmaitoa
2 dl Malmgårdin kaurariisiä
1/2 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset lämmönkestävässä uunivuuassa
Kypsennä 160-asteisessa uunissa n.2h tai 110-asteisessa uunissa yön yli (n.8h)
Kuori päälle muodostunut kalvo pois ja anna vetäytyä pari tuntia ennen tarjoilua
Tarjoile esim. itsetehdyn omenakompotin ja pähkinöiden kera!

Jaa artikkeli
Story Restaurants