fbpx

Story toteuttaa unelmansa ja avaa kivijalkaravintolan Hakaniemeen 1.3.

Storyn ensimmäinen kivijalkaravintola avaa ovet 1.3.2022 Hakaniemessä ja pöytävaraukset on avattu. Hakaniemen torin laidalle avattava Story Hakaniemi palvelee ystäviään aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä. Ravintola tuo alueella asuville ja työskenteleville kantapaikan, jossa nauttia käsityönä valmistettua aamiaista, lounasta, brunssia ja illallista rennossa ja visuaalisesti kauniissa ympäristössä, jossa näkyy kansainvälisesti tunnustetun sisustussuunnittelija Joanna Laajiston kädenjälki.


Storyn avainhenkilöt yhteiskuvassa 1.3. avattavassa Story Hakaniemessä. Ylhäällä yrittäjä Markus Hurskainen, vasemmalta keittiöpäällikkö Mikko Vuoroksa, yrittäjä Anders Westerholm, Head of Concept Hanna Riihimäki ja ravintolatoimenjohtaja Jarno Sorasahi. Kuva: Joonas Ojala

“Olemme äärimmäisen innoissamme päästessämme avaamaan Storyn ensimmäisen kivijalkaravintolan Hakaniemeen pandemian jälkeisenä päivänä 1.3. Tarina alkoi jo neljä vuotta sitten, kun aloimme etsiä parasta mahdollista ravintolatilaa alueelta ja nyt unelmasta tulee totta”, iloitsee Storyn yrittäjä Markus Hurskainen, joka tunnetaan myös suositun Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina.

Sesongeissa elävä ravintola Story on kehittänyt toimintaansa vahvasti parin vuoden aikana. Illallistarjonta on nyt nostettu keskiöön aamiaisen, lounaan ja brunssin rinnalle. Helmi-maaliskuussa sesongissa on meret.

“Muikun mädillä ja suihkauksella Helsinki Distilling Companyn Akvaviittia kruunattu hapanjuuripizza sekä Storyn keittiössä hartaudella keitetty hummerikastike ovat tämän menun tähtiä. Emme malta odottaa, että pääsemme tarjoilemaan sesongin parhaita makuja ja Storyn klassikoita uudessa upeassa ravintolamiljöössä Hakaniemessä, kaupungin valojen äärellä”, kertoo Storyn keittiötä johtava Markus Hurskainen.

Avaran ravintolatilan on suunnitellut kansainvälisesti tunnustettu Studio Joanna Laajisto

Story Hakaniemen ravintolan on suunnitellut Studio Joanna Laajisto. Ravintolassa on vajaat sata asiakaspaikkaa ja iso terassi kävelykadulla. Studio Joanna Laajisto on myös suunnitellut aikaisemmat Story ravintolat, mutta Hakaniemen Storysta tulee edellistä Storyista poikkeava ravintola.

“Ravintolan sijainti Hakaniemen kivijalassa on inspiroinut intiimin ja vivahteikkaan ravintolamiljöön luomiseen”, kertoo Joanna Laajisto ja jatkaa: “Korkea liiketila mahdollistaa puitteet voimakkaille eleille ja tilaan on pyrittykin luomaan tunnelma, joka on samanaikaisesti klassinen ja rohkea.”

”Voimakas graafinen kuviointi lattiassa toistuu ravintolan tiskissä ja luo mielenkiintoisen jännitteen ultramariininsinisen katon kanssa. Korkeat tummat puiset seinäpaneloinnit ja nahkapäällysteiset sohvakalusteet nivovat elementit yhteen”, kuvaa Joanna Laajisto sisustusvalintoja. 

Sisustuksen lisäksi Story on panostanut taiteeseen. Seiniä koristaa seitsemän Fanny Tavastilan näyttävää ja värejähehkuvaa teosta. Laajisto ehdotti Storyn yrittäjille yhteistyötä Tavastilan kanssa viimeistelemään näyttävän sisustuksen.

“Taide sekä lämpimästi hehkuvat valaisimet toimivat tilassa korujen lailla ja ovat tärkeä osa kokonaisuutta”, kertoo Joanna Laajisto.

Fanny Tavastila innostui yhteistyöstä, sillä Hakaniemi on hänelle täynnä tärkeitä muistoja. Nuoruutensa Hakaniemessä viettäneen Tavastilan koulumatka kulki päivittäin Story Hakaniemen tilan sekä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ohi. Kasvitieteellinen puutarha onkin värikkään Hakaniemen ohella Tavastilalle tärkeä inspiraation lähde. 

“Hakaniemi on rikasta ja värikästä seutua ja alue linkittyy mielessäni vahvasti kasvitieteelliseen puutarhaan, sillä molemmissa on tilaa monenlaiseen elämään ja kasvillisuuteen”, kertoo Tavastila ja jatkaa: “Tuntuu todella kivalta, että teokseni pääsevät esille juuri tässä sijainnissa. Tilan isot ikkunat häivyttävät kauniisti sisä- ja ulkotilan rajaa sopien täydelliseksi ympäristöksi öljy- ja vesiväritöilleni.”

Story lyhyesti

Storyn takana ovat We Are Group yrittäjät Anders Westerholm, Matti Sarkkinen sekä Koko Suomi Leipoo -tuomarina tunnettu Markus Hurskainen. Story tarjoilee huomisen husmanskostia, eli modernin kaupunkilaisen lempiruokaa. Tällä hetkellä toimintaa on Vanhassa Kauppahallissa, Kampin Kauppakeskuksessa ja Mall of Triplassa. Lisäksi Storylla on hapanjuuripizzakeittiö löytyy Viikistä CoolHeadin taproomilla. Story avaa kaksi kivijalkaravintolaa kevään 2022 aikana. Story Hakaniemi avaa 1.3.2022 ja Story Telakkaranta toukokuussa 2022.

Jaa artikkeli
Story Restaurants