fbpx

Joanna Laajiston suunnittelema sisustus ja Fanny Tavastilan taide koristaa Story Hakaniemeä

Storyn ensimmäinen kivijalkaravintola avasi Hakaniemessä 1.3.2022. Story Hakaniemi palvelee ystäviään aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä Hakaniemen torin laidalla. Ravintola tuo alueella asuville ja työskenteleville kantapaikan, jossa nauttia käsityönä valmistettua aamiaista, lounasta, brunssia ja illallista rennossa ja visuaalisesti kauniissa ympäristössä, jossa näkyy kansainvälisesti tunnustetun sisustussuunnittelija Joanna Laajiston kädenjälki.

Sisustussuunnittelija Joanna Laajisto halusi luoda Story Hakaniemeen tunnelman, joka on samalla klassinen ja rohkea.

Sesongeissa elävä ravintola Story on kehittänyt toimintaansa vahvasti parin vuoden aikana. Illallistarjonta on nyt nostettu keskiöön aamiaisen, lounaan ja brunssin rinnalle. Ravintola elää sesongeissa ja maalis-huhtikuussa sesongissa on meret.

“Muikun mädillä ja suihkauksella Helsinki Distilling Companyn Akvaviittia kruunattu hapanjuuripizza sekä Storyn keittiössä hartaudella keitetty hummerikastike ovat tämän menun tähtiä. Sesongin parhaat maut ja Storyn klassikot maistuvat erithyisen hyvin Hakaniemen upeassa ravintolamiljöössä, kaupungin valojen äärellä”, kertoo Storyn keittiötä johtava Markus Hurskainen, joka tunnetaan myös suositun Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina.

Avaran ravintolatilan on suunnitellut kansainvälisesti tunnustettu Studio Joanna Laajisto

Story Hakaniemen ravintolan on suunnitellut Studio Joanna Laajisto. Ravintolassa on vajaat sata asiakaspaikkaa ja iso terassi kävelykadulla. Studio Joanna Laajisto on myös suunnitellut aikaisemmat Story ravintolat, mutta Hakaniemen Storysta tulee edellistä Storyista poikkeava ravintola.

“Ravintolan sijainti Hakaniemen kivijalassa on inspiroinut intiimin ja vivahteikkaan ravintolamiljöön luomiseen. Korkea liiketila mahdollistaa puitteet voimakkaille eleille ja tilaan on pyrittykin luomaan tunnelma, joka on samanaikaisesti klassinen ja rohkea.” kertoo Joanna Laajisto.

Joanna Laajisto kertoo, että Story Hakaniemen suunnitteluprosessi oli hänen henkireikänsä koronapandemian aikaan. Joanna halusi luoda ravintolaan tunnelman, joka toisi asiakkaalle olon, että nyt ei olla Suomessa vaan matkoilla. Eniten häntä inspiroi Milano, jonka tunnelmaa hän halusi tuoda Story Hakaniemeen.

Suunnitteluprojekti lähti liikkeelle kirkkaan sinisestä väristä ja voimakkaan graafisesta kuviosta. Tähän hän yhdisti klassisia elementtejä kuten tummaa puuta, nahkaa ja marmoria, jolloin tulos on samalla klassinen ja rohkea.

”Voimakas graafinen kuviointi lattiassa toistuu ravintolan tiskissä ja luo mielenkiintoisen jännitteen ultramariininsinisen katon kanssa. Korkeat tummat puiset seinäpaneloinnit ja nahkapäällysteiset sohvakalusteet nivovat elementit yhteen”, kuvaa Joanna Laajisto sisustusvalintoja. 

Fanny Tavastila ja Joanna Laajisto Story Hakaniemessä

Sisustuksen lisäksi Story on panostanut taiteeseen. Seiniä koristaa seitsemän Fanny Tavastilan näyttävää ja värejähehkuvaa teosta. Laajisto ehdotti Storyn yrittäjille yhteistyötä Tavastilan kanssa viimeistelemään näyttävän sisustuksen.

“Taide sekä lämpimästi hehkuvat valaisimet toimivat tilassa korujen lailla ja ovat tärkeä osa kokonaisuutta”, kertoo Joanna Laajisto.

Fanny Tavastila innostui yhteistyöstä, sillä Hakaniemi on hänelle täynnä tärkeitä muistoja. Nuoruutensa Hakaniemessä viettäneen Tavastilan koulumatka kulki päivittäin Story Hakaniemen tilan sekä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ohi. Kasvitieteellinen puutarha onkin värikkään Hakaniemen ohella Tavastilalle tärkeä inspiraation lähde. 

“Hakaniemi on rikasta ja värikästä seutua ja alue linkittyy mielessäni vahvasti kasvitieteelliseen puutarhaan, sillä molemmissa on tilaa monenlaiseen elämään ja kasvillisuuteen”, kertoo Tavastila ja jatkaa: “Tuntuu todella kivalta, että teokseni pääsevät esille juuri tässä sijainnissa. Tilan isot ikkunat häivyttävät kauniisti sisä- ja ulkotilan rajaa sopien täydelliseksi ympäristöksi öljy- ja vesiväritöilleni.”

Story lyhyesti

Storyn takana ovat We Are Group yrittäjät Anders Westerholm, Matti Sarkkinen sekä Koko Suomi Leipoo -tuomarina tunnettu Markus Hurskainen. Story tarjoilee huomisen husmanskostia, eli modernin kaupunkilaisen lempiruokaa. Tällä hetkellä toimintaa on Vanhassa Kauppahallissa, Kampin Kauppakeskuksessa ja Mall of Triplassa. Lisäksi Storylla on hapanjuuripizzakeittiö löytyy Viikistä CoolHeadin taproomilla. Story avaa kaksi kivijalkaravintolaa kevään 2022 aikana. Story Hakaniemi avaa 1.3.2022 ja Story Telakkaranta toukokuussa 2022.

Jaa artikkeli
Story Restaurants