fbpx

Story avaa hapanjuuripizzerian K-Supermarket Lippulaivaan Koko Suomi Leipoo -tuomari Markus Hurskaisen johdolla

Kortteliravintola Story avaa hapanjuuripizzerian K-Supermarket Lippulaivaan 31.3. Huomisen husmanskostista ja hapanjuuripizzoista tunnetun ravintolan yrittäjä Markus Hurskainen on vannoutunut leipuri ja toimii suositun Koko Suomi Leipoo ohjelman tuomarina. Pizzat leivotaan kotimaisiin Krannin tilan luomu 00-jauhoihin ja tomaattikastike tehdään hävikkitomaatteihin Storyn omalla reseptillä Jävla Sås Bolagilla Imatralla. Täytteissä käytetään tarkoin valittujen pientuottajien tuotteita. 


Markus Hurskaiselle yhteistyö pientuottajien kanssa on sydämenasia. Kuvassa Hurskainen Story Triplan edessä. Oikealla uusi Vodkarita-pizza, jossa perinteisestä margaritasta poiketen tomaattikastikkeessa on käytetty mausteena vodkaa. Kuvat: Joonas Ojala

“Ravintolat kauppojen sisällä on uusi kiinnostava ilmiö ja on mahtavaa lähteä tähän mukaan ensimmäisten joukossa! Storylle on ominaista kokeilla erilaisia liiketoimintamalleja ja juuri tällaiset yhteistyöt ovat meille luontainen tapa toimia. Hapanjuuripizzeriamme CoolHeadin taproomilla Viikissä on ollut todella onnistunut yhteistyö ja odotamme samaa Lippulaivalta!”, kertoo Storyn Head of Concept Hanna Riihimäki.

Story laajensi toimintaansa hapanjuuripizzoihin maaliskuussa 2021, kun Storyn yrittäjä Markus Hurskainen löysi sopivat kotimaiset yhteistyökumppanit. Pizzat on tehty alusta alkaen kotimaisiin Krannin Tilan luomu 00-pizzajauhoihin, jotka ovat ensimmäiset kotimaiset 00-pizzajauhot. Pizzojen tomaattikastike tehdäään hävikkitomaateista Jävla Sås Bolagilla Imatralla Storyn omalla reseptillä. Hapanjuureen leivottuja pizzoja kohotetaan aina vähintään 48 tuntia ja myös muut täytteet ananasta lukuunottamatta ovat kotimaisia. 

Kotimaiset raaka-aineet keskiössä

“Pizzajuusto vaihtuu vihdoin kotimaiseksi, kun vuoden kestänyt kehitysprojekti Kuusamon juuston kanssa saadaan päätökseen. Kotimainen pizzajuusto on ollut haaveeni jo useamman vuoden, joten mahtavaa, että saatiin vihdoin yhteistyössä sellainen kehitettyä. Yhteistyö pienten toimittajien kanssa on meille tärkeää”, kertoo Storyn yrittäjä ja innovaattori Markus Hurskainen.

Yhteistyö K-Supermarket Lippulaivan ja kauppiaiden Juuso Österman ja Heidi Mannila kanssa tuntui heti luontevalta, sillä pientuottajien esiinnostaminen on myös K-Supermarketin kauppiaille tärkeää 

”Uudessa K-Supermarketissa kehitämme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Storyn hapanjuuripizzerian lisäksi uuteen kauppaan tulee mm. paikallinen Maxin Kala sekä juomaosastolta tulee löytymään kattava valikoima espoolaisia pienpanimoita. Tulemme myös satsaamaan kaupassa tehtäviin ruokiin, joilla helpotetaan arkea. Luvassa on mm. oma  Leipomo Juuri sekä sushipiste, johon tuodaan Japanista saakka aitoa sushiriisiä. Haluamme myös tuoda jotain täysin uutta kauppaan ja paikan päällä valmistettuihin ruokiin, kun avaamme pastapisteen keskelle kauppaa. Tulemme siis valmistamaan tuorepastaa asiakkaiden silmien edessä! Asiakkaiden arkea tulee helpottamaan myös kauppaan avattava ruoan verkkokauppa”.


Yhteistyö K-Supermarket Lippulaivan ja ravintola Storyn välillä oli luontevaa, sillä toimijoita yhdistää halu tukea pientuottajia. Kuvassa Markus Hurskainen (vas.), Juuso Österrman, Hanna Riihimäki ja Heidi Mannila.

Story lyhyesti

Storyn takana ovat We Are Group yrittäjät Anders Westerholm, Matti Sarkkinen sekä Koko Suomi Leipoo -tuomarina tunnettu Markus Hurskainen. Story tarjoilee huomisen husmanskostia, eli modernin kaupunkilaisen lempiruokaa. Tällä hetkellä toimintaa on Vanhassa Kauppahallissa, Kampin Kauppakeskuksessa ja Mall of Triplassa. Lisäksi Storylla on hapanjuuripizzakeittiö Viikissä CoolHeadin taproomilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Hanna Riihimäki
hanna.riihimaki@story-restaurants.fi
0504640589

Markus Hurskainen
markus@story-restaurants.fi
0443191183

Jaa artikkeli
Story Restaurants