fbpx

Raaka-aineet

Syksyn metsämenu Storyissa 7.9. alkaen – varaa pöytä ennakkoon ja tarjoamme lasit kuohuvaa!

Storyn menu elää sesonkien mukana ja syksyn inspiraation ja raaka-aineiden lähteenä on metsä. Menusta löytyy runsaat määrät sieniä, kurpitsaa sekä syksyn marjoja: lakkaa ja puolukkaa.

Varaa pöytä illalliselle uuden menun äärelle 7.9.-31.10. väliselle ajalle Story Hakaniemeen tai Telakkarantaan 20.9. mennessä, niin tarjoamme lasit kuohuvaa!

Menu Hakaniemi ja Telakkaranta

ALKURUOAT

Tattikeittoa ja kirjolohta (L,G) 14,50

Mokalla maustettua tattikeittoa, kirjolohipastramia (Fin) ja pikkelöityä omenaa

Mocha infused porcini soup, rainbow trout pastrami and pickled apple 

Härkätartar  (L,G) 14,50 

Härkätartar 70g (Fin), sitruunaa ja parmesan-juustoa

Beef tartar with fermented lemon and parmesan cheese

Etanapannu (L, SG) 13,50

Etanapannu (EU), paahdetulla valkosipulilla maustettu sitruuna-yrttivoi ja hapanjuuri-foccacciaa

Escargots with roasted garlic and lemon herb butter, sourdough foccaccia

Broccolinitempura (Veg, G) 13,50

Broccolinitempura, romescoa ja pikkelöityä jalapenoa

Broccolini tempura with romesco sauce and pickled jalapeno

Tryffelipizzetta 2:lle (L) 30,00

Tuoretta espanjalaista tryffeliä, tryffelimornaykastiketta ja fior di latte-mozzarellaa Storyn hapanjuuripizzan päällä

Sourdough pizzetta topped with fresh spanish truffle, truffle mornay sauce and fior di latte mozzarella

PÄÄRUOAT

Wieninleike Iberico-porsaasta (L, G) 28,00

Wienin leike Iberico-porsaasta (Hol), ruskea voi-kapriskastike, Boqueron-anjovista ja sitruunaperunapyre

Wiener schnitzel from iberico pork, brown butter and capers sauce, boqueron anchovies and potato puré with lemon

Storyn pihvi (L, G) 34,00

Paistettua naudan ulkofilettä 200g (Fin), karamellisoitua sipulia, rosmariiniperunaa ja punaviinikastiketta

Roasted sirloin of beef, caramelized onion, rosemary potatoes and red wine sauce

Metsäsieni-avolasagne (Veg)  25,00

Käsin tehtyä tuorepastaa, metsäsieniragu ja tomaatticoncassé

Hand made p asta, forest mushroom ragout with tomato concassé

Haukiwallenberg (L, G) 22,90

Haukiwallenberg (Fin), sitruuna-perunapyrettä, minttuherneitä ja piparjuurta

Pike wallenberg with lemon and potato puré, minted peas and horseradish

Hiillostettua kuhaa (L, G) 29,50

Hiillostettua kuhaa (Est), kantarellipyrettä, lämmintä sieni-endiivisalaattia ja tillinsiemenkastiketta

Charred pikeperch, chanterelle puré, warm mushroom and endive salad with dill seed sauce

Härkätartar  (L,G) 29,00 

Härkätartar 140g (Fin), sitruunaa, parmesan-juustoa ja rapeita pikkuperunoita

Beef tartar with fermented lemon with parmesan cheese and crispy potatoes

Story Smash Burger (L, SG) 18,90 

140g naudan pihvi (FIN), briossisämpylä, 2 x cheddar-juustoa, French’s-sinaapimajoneesia, makeita maustekurkkuja, hopeasipulia ja ketsuppia

140g beef patty, Story’s potato brioche bun, 2 x cheddar cheese, French’s mustard mayo, sweet pickles, onion and ketchup

Vege Burger (L, SG, SV)   18,90 

Storyn vegaaninen hernepihvi, briossisämpylä, 2 x cheddar-juustoa, French’s-sinappimajoneesia, makeita maustekurkkuja, tomaattia ja salaattia  

Story’s potato brioche bun, vegan pea patty, 2 x cheddar cheese, French’s mustard mayo, sweet pickles, onion and ketchup

Voit valita burgerin lisäkkeeksi joko rapeat pikkuperunat ja aiolin tai vihreän salaatin.
Burgers are served with crispy potatoes and aioli or green salad

JÄLKIRUOAT

Suklaafinancier (L) 11,00

Suklaafinanciér-leivos, Rakompottia ja vaniljajäätelöä

Chocolate financiér with cloudberry compote and vanilla ice cream

Creme brulé (L, G) 11,00

Creme brulé ja karviaissorbettia

Creme brulé and gooseberry sorbet

Puolukka-suklaabrownie (Veg) 11,00

Puolukka-brownie, suolakaramellia ja puolukkajäätelöä

Chocolate and lingonberry brownie with salted caramel and lingonberry ice cream

Menu Story Kamppi

ALKURUOAT

Tattikeittoa ja kirjolohta (L,G) 14,50

Mokalla maustettua tattikeittoa, kirjolohipastramia (Fin) ja pikkelöityä omenaa

Mocha infused porcini soup, rainbow trout pastrami and pickled apple 

Broccolinitempura (Veg, G) 13,50

Broccolinitempura, romescoa ja pikkelöityä jalapenoa

Broccolini tempura with romesco sauce and pickled jalapeno

PÄÄRUOAT

Wieninleike Iberico-porsaasta (L, G) 28,00

Wienin leike Iberico-porsaasta (Hol), ruskea voi-kapriskastike, Boqueron-anjovista ja sitruunaperunapyre

Wiener schnitzel from iberico pork, brown butter and capers sauce, boqueron anchovies and potato puré with lemon


Haukiwallenberg (L, G) 22,90

Haukiwallenberg (Fin), sitruuna-perunapyrettä, minttuherneitä ja piparjuurta

Pike wallenberg with lemon and potato puré, minted peas and horseradish

Lohikeitto (L, G) 14,90

Kermainen lohikeitto (Fin)

Creamy salmon soup


Vodkapasta (L, SV) 13,90

Bucatini-pastaa, vodkalla maustettua tomaattikastiketta, pecorino-juustoa ja chiliä

Bucatini pasta, vodka infused tomato sauce, pecorino cheese and chili

Story’s Caesar salad (L, SG)

Naturel 13,90 

Roasted chicken (Fin) 17,90 

Romainesalaattia, parmesan-juustoa, krutonkeja, puolikuivattuja kirsikkatomaatteja ja Storyn caesar-kastiketta

Romaine salad, parmesan cheese, croutons, semi-dried cherry tomatoes and Story’s Caesar sauce

Story Smash Burger (L, SG) 18,90 

140g naudan pihvi (FIN), briossisämpylä, 2 x cheddar-juustoa, French’s-sinaapimajoneesia, makeita maustekurkkuja, hopeasipulia ja ketsuppia

140g beef patty, Story’s potato brioche bun, 2 x cheddar cheese, French’s mustard mayo, sweet pickles, onion and ketchup

Vege Burger (L, SG, SV)   18,90 

Storyn vegaaninen hernepihvi, briossisämpylä, 2 x cheddar-juustoa, French’s-sinappimajoneesia, makeita maustekurkkuja, tomaattia ja salaattia  

Story’s potato brioche bun, vegan pea patty, 2 x cheddar cheese, French’s mustard mayo, sweet pickles, onion and ketchup

Voit valita burgerin lisäkkeeksi joko rapeat pikkuperunat ja aiolin tai vihreän salaatin.
Burgers are served with crispy potatoes and aioli or green salad

Extrat

Pekoni (Fin) / Bacon                   +3,00
Paahdettu kana (Fin) / Roasted chicken +3,00
Feta +3,00

Extra pihvi / extra burger patty +3,50
Gluteeniton sämpylä / Glutenfree bun +1,50
Vegaaninen sämpylä / Vegan bun +1,50

 HAPANJUURIPIZZA

Leivomme taikinan juureen Krannin tilan luomu 00 jauhoista 48h kohottamalla. Tomaattikastikkeen valmistaa Storyn reseptillä Jävla Sås Bolag kotimaisista hävikkitomaateista.

Gluteeniton pizza ei ole leivottu juureen.

Margarita (SG) 14,00

Stracchino juustoa, Ripotella-juustoa, pecorinojuustoa, basilikaa ja neitsytoliiviöljyä

Stracchino cheese, Ripotella cheese, pecorino cheese, basil and extra virgin olive oil

Vodkarita (SG)   15,00

Vodkalla maustettua tomaattikastiketta, stracchino-juustoa, Ripotella-juustoa, pecorinojuustoa, basilikaa ja chilihiutaleita

Vodka infused tomato sauce, stracchino cheese, Ripotella cheese, pecorino cheese, basil and chili flakes

Hawaii (SG)   16,50 

Tiituspohjan palvaamon saunapalvia (Fin), tuoretta ananasta, Peltolan blue-juustoa ja tuoretta oreganoa

Smoked ham, fresh pineapple, blue cheese and fresh oregano

Spicy (SG)   17,00 

Spianata salamia, n’dujaa (Ita), Ripotella-juustoa ja pikkelöityjä jalopenoja

Spianata salami, n’duja, Ripotella cheese and pickled jalapenos

HEL Mushrooms (P,SG)  17,50 

Paahdettuja tryffelimarinoituja osterivinokkaita Espoosta, hasselpähkinää, marinoitua shalottisipulia, Ripotella-juustoa, pecorino- juustoa ja basilikaa

Roasted truffle marinated oyster mushrooms, hazelnuts, marinated shallot onion, fior di latte mozzarella, pecorino cheese and basil

Vegan (SG)   16,50 

Chimichurri marinoitua munakoisoa, pikkelöityjä vihreitä tomaatteja, sitruuna-aiolia, suolakaramellisoituja auringonkukansiemeniä, tuoretta oreganoa ja basilikaa

Chimichurri marinated aubergine, pickled green tomatoes, lemon aioli, salt caramelized sunflower seeds, fresh oregano and basil

Season: Pumpkin & Chorizo (SG)   17,00 

Mausteista kurpitsapyrettä, chorizo-tuoremakkaraa, Ripotella-savujuustoa, pikkelöityä kurpitsaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä 

Spicy pumpkin puré, Ripotella smoked cheese, chorizo sausage, pickled pumpkin and toasted pumpkin seeds

JÄLKIRUOAT

Storyn jäätelöä       4,00 / pallo

Storyn itse tehtyä jäätelöä

House made gelato

Maut:

Vanilja (L), Puolukka (veg), Tumma suklaa (Veg), 

Story’s house made gelato

Flavours:

Vanilla (L), Lingonberry (Veg), Dark Chocolate (Vegan)

Mäntymäen luomutila

Storyn aamiaistuotteiden kananmunat tulevat meille Mäntymäen luomutilalta Hyvinkäältä, jossa kanoista pidetään erityisen hyvää huolta. Ainoana kanalana Suomessa Mäntymäen kanat pääsevät ulkoilemaan ympäri vuoden! Kanojen rehuvilja tulee omalta pellolta, jolloin laatu ja alkuperä tunnetaan. Myös toimitusketjusta on haluttu tehdä mahdollisimman ekologinen – tila toimittaa enintään 60km päähän ja toimituksen tapahtuvat biokaasuautolla.

Kävimme helmikuisena pakkapäivänä retkellä Markuksen, Jennin ja Mikon kanssa Mäntymäellä tutustumassa tarkemmin tilan toimintaan tilan emännän Virva Latostenmaan vieraana. Tässä postauksessa kuvia ja tarinaa Mäntymäen luomutilasta:

Mäntymäen luomutila sijaitsee Hyvinkään Palopurolla, jossa myös muita luomutiloja. Pariskunnan pyörittämä perheyritys aloitti toimintansa loppuvuodesta 2015 ja ensimmäiset kanat tulivat jouluviikolla 2015.

Mäntymäen luomutilalla asustaa kaksi kanaparvea, joista kummankin on 2700 kanaa ja muutama kukko. Kanala on pieni Suomen mittakaavassa. Mäntymäellä kanat saavat ainoana kanalana suomessa ulkoilla ympäri vuoden – ulkoilu tapahtuu kaikkina vuodenaikoina talvitarhassa ja kesäkaudella suuressa ulkotarhassa.

Mäntymäen tila toimittaa munia enintään 60 km päähän tilalta, jotta munat saadaan tuoreena asiakkaille ja ympäristörasitus vähäisempää. Munia löytyy muutamista K-kaupooista ja REKO-lähiruokarenkaalta. Mäntymäen tilakauppa on auki lauantaisin klo 10-13 ja samalla on mahdollisuus seurata kanoja ulkoilemassa ympäri vuoden.

Mäntymäen luomutila on omavarainen tila. Rehuvilja tulee pääosin omilta pelloilta ja kananlanta käytetään peltojen ravinteeksi. Näin rehuviljan laatu ja alkuperä tunnetaan. Tilan peltoja viljelee naapuritilan isäntä, Markus Eerola, joka on valittu sekä Suomen että koko Itämeren alueen ympäristöystävällisimmäksi viljelijäksi vuonna 2015. Kanalan oma hakelämpökeskus antaa kaiken tarvittavan lämmön kanalaan. Naapuritilalla toimii biokaasulaitos, jossa tuotetaan biokaasua ajoneuvoihin kanan- ja hevosenlannasta sekä nurmesta – Mäntymäen Luomutilan auto kulkee tällä biokaasulla ja kuljettaa sillä munat kauppoihin ja ravintoloihin.

Mäntymäen Luomu+ tarkoittaa, että tilamme on sitoutunut valvottuihin luomutuotannon ehtoihin ja että näiden viranomaisvaatimusten lisäksi pyrimme edistämään eläinten ja ympäristön hyvinvointia tavallista enemmän erilaisin tavoin. Tarjoamme paremmat ulkoilumahdollisuudet kanoille kun luomutilan todellisuudessa tarvitsisi. Mäntymäen tila ainoa kanala Suomessa, jossa kanat pääsevät ulkoilemaan ympäri vuoden.

Munintansa lopettaneet luomukanat käytetään tilan oman luomukanaliemen valmistukseen. Yleensä munintakanoja ei teurasteta syötäväksi vaan ne saattavat päätyä biojätteeksi tai rehuksi, joten Mäntymäellä haluttiin tehdä asiat toisin. 

Mäntymäen tilan historia

Mäntymäen luomutila sijaitsee Palopuron kylällä Hyvinkäällä keskellä kaunista suomalaista maaseutua. Tila on ollut Latostenmaan suvussa jo vuodesta 1879, ja tilasta kantaa vastuuta nyt jo viides sukupolvi. Tilan historia ulottuu kuitenkin kauemmaksi ajassa. Tilan juuret ovat vuodessa 1749, jolloin Isonjaon seurauksena silloisen Nukarin ratsutilan maista erotettiin kuusi uudistilaa, joista yksi oli Tallbacka, ja joka myöhemmin siis sai suomenkielisen nimen Mäntymäki. Nämä uudistilat olivat valtiolle kuuluvia kruununtiloja, joka siihen aikaan tarkoitti, että tilaa viljelevä sai siihen vain käyttöoikeuden.

Mäntymäen tilan osti nykyisen suvun omistukseen Eric Aleksander Eriksson, jolta tila periytyi hänen tyttärelleen Maria Aleksandralle ja hänen velipuolelleen Aleksanderille. Velipuolen kuoltua nuorena tila jäi yksin 24-vuotiaan Marian nimiin. Maria oli nykyisen isännän, Eero Latostenmaan, isoäiti. Marian poika Martti raivasi tilan maille lisää peltoa apunaan vankat suomenhevoset, ja tilalla harjoitettiin ajan tavan mukaan monipuolisesti peltoviljelyä sekä karja- ja metsätaloutta. Nykyisin Mäntymäen luomutilalla kasvatetaan luomukanoja ja tuotetaan luomukananmunia. Kanojen rehuvilja tulee tilan omilta luomupelloilta, ja tilalla panostetaan kanojen hyvinvointiin ja laatuun kaikessa toiminnassa ympäristö huomioon ottaen.

Lue lisää Mäntymäestä: www.mantymaen.fi ja www.facebook.com/mantymaen ja instagram @mantymaen_luomutila

The Story of our sourdough pizza: Jävla Sås Bolag

Storyn hapanjuuripizzojen tomaattikastike valmistetaan hävikkitomaateista Storyn omalla reseptillä Jävla Sås Bolagilla Imatralla. Jävla Sås Bolagin perustaja Kaius Gestranius on tuttu Storyn yrittäjille Andulle ja Markukselle jo nuoruusvuosista saakka. Jävla Sås Bolagilla on myös oma kauppa, jonne suosittelemme poikkeamaan kesäretkellä Itä-Suomessa!

Kävimme Markuksen kanssa vierailulla Jävla Sås Bolagilla. Katso lisää retkestä alla olevasta videosta!

The Story of our Sourdough pizza: Krannin tila

Storyn hapanjuuripizzat valmistetaan Krannin tilan luomu 00-vehnäjauhosta. Krannin tila sijaitsee Nurmijärvellä, jossa isäntäpari Anne ja Olli viljelevät vehnän lisäksi kauraa, ohraa, ruista – perinteisiä viljakasveja sekä luomuun siirtymisen myötä hernettä. Tilalla on myös pieni tilapuoti, joka on ehdottomasti kesäretken arvoinen!

Kävimme Markuksen kanssa vierailulla Krannin tilalla sekä Töllin Myllyllä, jossa jauhot jauhetaan. Katso lisää retkestä alla olevasta videosta!

Mäntymäen luomutila

Storyn aamiaistuotteiden kananmunat tulevat meille Mäntymäen luomutilalta Hyvinkäältä, jossa kanoista pidetään erityisen hyvää huolta. Ainoana kanalana Suomessa Mäntymäen kanat pääsevät ulkoilemaan ympäri vuoden! Kanojen rehuvilja tulee omalta pellolta, jolloin laatu ja alkuperä tunnetaan. Myös toimitusketjusta on haluttu tehdä mahdollisimman ekologinen – tila toimittaa enintään 60km päähän ja toimituksen tapahtuvat biokaasuautolla.

Kävimme helmikuisena pakkapäivänä retkellä Markuksen, Jennin ja Mikon kanssa Mäntymäellä tutustumassa tarkemmin tilan toimintaan tilan emännän Virva Latostenmaan vieraana. Tässä postauksessa kuvia ja tarinaa Mäntymäen luomutilasta:

Mäntymäen luomutila sijaitsee Hyvinkään Palopurolla, jossa myös muita luomutiloja. Pariskunnan pyörittämä perheyritys aloitti toimintansa loppuvuodesta 2015 ja ensimmäiset kanat tulivat jouluviikolla 2015.

Mäntymäen luomutilalla asustaa kaksi kanaparvea, joista kummankin on 2700 kanaa ja muutama kukko. Kanala on pieni Suomen mittakaavassa. Mäntymäellä kanat saavat ainoana kanalana suomessa ulkoilla ympäri vuoden – ulkoilu tapahtuu kaikkina vuodenaikoina talvitarhassa ja kesäkaudella suuressa ulkotarhassa.

Mäntymäen tila toimittaa munia enintään 60 km päähän tilalta, jotta munat saadaan tuoreena asiakkaille ja ympäristörasitus vähäisempää. Munia löytyy muutamista K-kaupooista ja REKO-lähiruokarenkaalta. Mäntymäen tilakauppa on auki lauantaisin klo 10-13 ja samalla on mahdollisuus seurata kanoja ulkoilemassa ympäri vuoden.

Mäntymäen luomutila on omavarainen tila. Rehuvilja tulee pääosin omilta pelloilta ja kananlanta käytetään peltojen ravinteeksi. Näin rehuviljan laatu ja alkuperä tunnetaan. Tilan peltoja viljelee naapuritilan isäntä, Markus Eerola, joka on valittu sekä Suomen että koko Itämeren alueen ympäristöystävällisimmäksi viljelijäksi vuonna 2015. Kanalan oma hakelämpökeskus antaa kaiken tarvittavan lämmön kanalaan. Naapuritilalla toimii biokaasulaitos, jossa tuotetaan biokaasua ajoneuvoihin kanan- ja hevosenlannasta sekä nurmesta – Mäntymäen Luomutilan auto kulkee tällä biokaasulla ja kuljettaa sillä munat kauppoihin ja ravintoloihin.

Mäntymäen Luomu+ tarkoittaa, että tilamme on sitoutunut valvottuihin luomutuotannon ehtoihin ja että näiden viranomaisvaatimusten lisäksi pyrimme edistämään eläinten ja ympäristön hyvinvointia tavallista enemmän erilaisin tavoin. Tarjoamme paremmat ulkoilumahdollisuudet kanoille kun luomutilan todellisuudessa tarvitsisi. Mäntymäen tila ainoa kanala Suomessa, jossa kanat pääsevät ulkoilemaan ympäri vuoden.

Munintansa lopettaneet luomukanat käytetään tilan oman luomukanaliemen valmistukseen. Yleensä munintakanoja ei teurasteta syötäväksi vaan ne saattavat päätyä biojätteeksi tai rehuksi, joten Mäntymäellä haluttiin tehdä asiat toisin. 

Mäntymäen tilan historia

Mäntymäen luomutila sijaitsee Palopuron kylällä Hyvinkäällä keskellä kaunista suomalaista maaseutua. Tila on ollut Latostenmaan suvussa jo vuodesta 1879, ja tilasta kantaa vastuuta nyt jo viides sukupolvi. Tilan historia ulottuu kuitenkin kauemmaksi ajassa. Tilan juuret ovat vuodessa 1749, jolloin Isonjaon seurauksena silloisen Nukarin ratsutilan maista erotettiin kuusi uudistilaa, joista yksi oli Tallbacka, ja joka myöhemmin siis sai suomenkielisen nimen Mäntymäki. Nämä uudistilat olivat valtiolle kuuluvia kruununtiloja, joka siihen aikaan tarkoitti, että tilaa viljelevä sai siihen vain käyttöoikeuden.

Mäntymäen tilan osti nykyisen suvun omistukseen Eric Aleksander Eriksson, jolta tila periytyi hänen tyttärelleen Maria Aleksandralle ja hänen velipuolelleen Aleksanderille. Velipuolen kuoltua nuorena tila jäi yksin 24-vuotiaan Marian nimiin. Maria oli nykyisen isännän, Eero Latostenmaan, isoäiti. Marian poika Martti raivasi tilan maille lisää peltoa apunaan vankat suomenhevoset, ja tilalla harjoitettiin ajan tavan mukaan monipuolisesti peltoviljelyä sekä karja- ja metsätaloutta. Nykyisin Mäntymäen luomutilalla kasvatetaan luomukanoja ja tuotetaan luomukananmunia. Kanojen rehuvilja tulee tilan omilta luomupelloilta, ja tilalla panostetaan kanojen hyvinvointiin ja laatuun kaikessa toiminnassa ympäristö huomioon ottaen.

Lue lisää Mäntymäestä: www.mantymaen.fi ja www.facebook.com/mantymaen ja instagram @mantymaen_luomutila

Story Restaurants