fbpx

Muuta

Terassiopas 2022

Herkullisia terassejä ympäri Helsinkiä – tutustu Storyn terasseihin!

Story Telakkaranta

Storyn uusin ravintola omaa äärettömän aurinkoisen terassin, joka katsoo ilta-aurinkoon. Telakkarannassa nautitaan auringosta aamu kymmenestä iltakymppiin. Sisätiloista löytyy ilmastointi ja lipan alta varjoisempia paikkoja, jos kuumuus pääsee yllättämään.

Mitä? Lounasta, afterworkejä, illallista ja terassimeininkejä
Missä? Story Telakkaranta, Telakkakatu 14

Story Hakaniemi

Storyn toiseksi uusin ravintola Hakaniemessä sijaitsee keskellä kaupungin sykettä ja katsoo Hakaniemen torille. Isot varjot takaavat rauhaa auringosta, mutta auringon palvojille löytyy myös aurinkoisia spotteja. Aurinko paistaa suoraa Story Hakaniemen terassille n. 17.30-19. Sisätiloissa pääset viilentymään ilmastoidussa ravintolasalissamme.

Mitä? Lounasta, afterworkejä, illallista ja terassimeininkejä
Missä? Story Hakaniemi, Siltasaarenkatu 10

Story Kauppahalli

Storyn ensimmäinen ravintola sijaitsee Vanhan Kauppahallin keskiössä Etelärannassa ja kesäisin asiakaspaikat tuplaantuvat suuren meren äärellä sijaitsevan terassin ansiosta. Aamu- ja päiväauringossa paistattelevalta terassilta löytyy sekä aurinkoa että varjoa aurinkovarjojen ansiosta. Kesäisin tarjoamme arkiaamuisin aamiaista ainoastaan Story Kauppahallilla, sillä onhan Eteläranta kaupungin paras paikka aloittaa kaunis kesäpäivä!

Mitä? Aamiaista, lounasta ja iltapäivän terassimeininkejä
Missä? Story Kauppahalli, Vanha Kauppahalli, Eteläranta

Story x CoolHead Viikki

Storyn ja CoolHead Brewn yhteisterassilta Viikistä löytyy herkullisia hapanjuuripizzoja sekä olutta. Aurinkovarma terassi nauttii auringosta koko päivän ajan.

Mitä? Hapanjuuripizzaa ja olutta
Missä? Story x CooHead Viikki, Gardenia

Huomisen husmanskostia ilta-auringossa – Story avaa kivijalkaravintolan Telakkarantaan 3.6.

Storyn toinen kivijalkaravintola avaa ovet 3.6.2022 Helsingin Punavuoren Telakkarannassa ja pöytävaraukset on nyt avattu. Meren rannalla koko päivän auringossa paistatteleva Story Telakkaranta palvelee ystäviään aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä. Ravintola tuo alueella asuville ja työskenteleville kantapaikan, jossa nauttia käsityönä valmistettua aamiaista, lounasta, brunssia ja illallista rennossa ja visuaalisesti kauniissa ympäristössä, jossa näkyy kansainvälisesti tunnustetun sisustussuunnittelija Joanna Laajiston kädenjälki.

Storyn avainhenkilöt yhteiskuvassa Story Telakkarannan edustalla. Vasemmalta Head of Concept Hanna RIihimäki, ravintolatoimenjohtaja Jarno Sorasahi, yrittäjä Anders Westerholm, yrittäjä Markus Hurskainen ja keittiötoimenjohtaja Mikko Vuoroksa. Kuva: Joonas Ojala

“Tästä kesästä tulee upea! Iso terassi, joka paistattelee Helsingin ilta-auringossa on harvinaista, joten olemme äärimmäisen innoissamme päästessämme kesän terassimeininkeihin kunnolla mukaan”, iloitsee Storyn yrittäjä Markus Hurskainen, joka tunnetaan myös suositun Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina.

Sesongeissa elävä ravintola Story on kehittänyt toimintaansa vahvasti pandemiavuosien aikana. Illallistarjonta on nostettu keskiöön aamiaisen, lounaan ja brunssin rinnalle. Kesän menun teemana on puutarha.

“Runsaasti parsaa ja raparperia sisältävä uusi puutarhamenu tihkuu kesäisiä makuja ja on saanut ihanan vastaanoton. Mäntymäen luomukananmunalla ja parsalla täytetty Krannin tilan 00-luomujauhoihin ja hapanjuureen leivottu hapanjuuripizza on esimerkiksi täydellinen terassiroseen kaveri.”, kertoo Storyn keittiötä johtava Markus Hurskainen.

Avaran ravintolatilan on suunnitellut kansainvälisesti tunnustettu Studio Joanna Laajisto

Story Hakaniemen ravintolan on suunnitellut Studio Joanna Laajisto. Ravintolassa on n. 70 asiakaspaikkaa ja iso terassi meren äärellä. Studio Joanna Laajisto on suunnitellut myös aikaisemmat Story ravintolat, ja ihanasti kohteen sieluun mukautuvaa Storyn kivijalkatyyliä pääsee ihailemaan 3.6. avattavan Story Telakkarannan lisäksi Hakaniemen Storyssa.

“Telakkarannan satamamiljöö sekä Storyn tuoreisiin raaka-aineisiin, käsityöhön ja konstailemattomuuteen pohjautuva ruokakonsepti ovat ohjanneet uuden ravintolan sisustusta”, kertoo Joanna Laajisto. 

“Korkeasta tilasta haluttiin luoda tunnelmallinen ja intiimi, mutta samalla säilyttää suhteellisen pienen mutta korkean tilan avaruuden tuntu. Suurista ikkunoista avautuva näkymä vanhoille satamalaitureille on oleellinen osa sisustusta.” kertoo Laajisto ja jatkaa: “Vaikka rakennus ja sen interiööri niinikään on täysin uusi, haluttiin materiaali- ja värivalinnoilla tuoda tilaan ajattomuutta ja luoda paikka, joka luontevasti solahtaa osaksi Telakkarannan katukuvaa.”

Sisustuksen lisäksi Story panostaa taiteeseen. Story Telakkarantaan on tulossa nuoren lupaavan taiteilija Elias Castrenin teoksia. Teokset käsittelevät irtiottoa, joka sopii hyvin ravintolaympäristöön, joka tarjoaa pakopaikan arjen kiireistä. 

“Kuulimme huhua aivan tajuttoman lahjakkaasta nuoresta talentista ja otin heti yhteyttä Eliakseen. Hänet oli siinä vaiheessa juuri kiinnitetty Galleria Forsblomille ja pääsimme kahlaamaan teosvalikoimaa ensimmäisenä läpi. Ihastuimme teoksiin heti!”, kertoo Storyn yrittäjä Anders Westerholm.

Elias Castrén on 26-vuotias taiteilija, joka aloitti maalaamisen uteliaisuuttaan kolme vuotta sitten. Story Telakkarantaan tulevat teokset ovat Elias Castrénin debyyttinäyttelystä “Born to Be Late”, joka esittelee kerroksellisia maalauksia. 

“Maalatessani näitä teoksia, pyrkimyksenäni oli olla miettimättä mitään mitä pitäisi tehdä, vaan vain maalata.” kertoo Elias Castén ja jatkaa: “Mahtavaa saada irtiotosta inspiraationsa ponnistaneet teokset ravintolaympäristöön, joka tarjoaa todellisen irtioton arjesta.”

Story lyhyesti

Storyn takana ovat We Are Group yrittäjät Anders Westerholm, Matti Sarkkinen sekä Koko Suomi Leipoo -tuomarina tunnettu Markus Hurskainen. Story tarjoilee huomisen husmanskostia, eli modernin kaupunkilaisen lempiruokaa. Tällä hetkellä toimintaa on Vanhassa Kauppahallissa, Kampin Kauppakeskuksessa, Mall of Triplassa sekä Hakaniemen torin kulmassa. Lisäksi Storylla on hapanjuuripizzakeittiöt Viikissä CoolHeadin taproomilla sekä Espoonlahdessa K-Supermarket Lippulaivassa.

Story Telakkaranta avaa 3.6. – varaa pöytäsi ennakkoon, tarjoamme lasit kuohuvaa!

Huomisen husmanskostia ilta-auringossa – Story avaa kivijalkaravintolan Punavuoren Telakkarantaan 3.6. Varaa pöytäsi illalliselle 8.6. mennessä 3.6.-31.7.2022 väliselle ajalle, niin tarjoamme lasit kuohuvaa!

Meren rannalla koko päivän auringossa paistatteleva Story Telakkaranta palvelee ystäviään aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä. Ravintola tuo alueella asuville ja työskenteleville kantapaikan, jossa nauttia käsityönä valmistettua aamiaista, lounasta, brunssia ja illallista rennossa ja visuaalisesti kauniissa ympäristössä, jossa näkyy kansainvälisesti tunnustetun sisustussuunnittelija Joanna Laajiston kädenjälki.

“Tästä kesästä tulee upea! Iso terassi, joka paistattelee Helsingin ilta-auringossa on harvinaista, joten olemme äärimmäisen innoissamme päästessämme kesän terassimeininkeihin kunnolla mukaan”, iloitsee Storyn yrittäjä Markus Hurskainen.

Uusi menu – teemana puutarha

Sesongeissa elävä ravintola Story on kehittänyt toimintaansa vahvasti pandemiavuosien aikana. Illallistarjonta on nostettu keskiöön aamiaisen, lounaan ja brunssin rinnalle. Kesän menun teemana on puutarha.

“Runsaasti parsaa ja raparperia sisältävä uusi puutarhamenu tihkuu kesäisiä makuja ja on saanut ihanan vastaanoton. Mäntymäen luomukananmunalla ja parsalla täytetty Krannin tilan 00-luomujauhoihin ja hapanjuureen leivottu hapanjuuripizza on esimerkiksi täydellinen terassirosen kaveri”, kertoo Storyn keittiötä johtava Markus Hurskainen.

Puutarhamenu nyt Storyissa

Storyn tuotteisto elää sesonkien mukana. Kevään sekä alkukesän inspiraation ja raaka-aineiden lähteinä ovat parsa ja raparperi, kesän edetessä uusi peruna ja mansikka. Storyn luova keittiötiimi on Markus Hurskaisen johdolla koonnut Storyn uusiin annoksiin sesongin parhaat tuoreet raaka-aineet vihreänä versovasta puutarhasta.

Erityisenä Stadi klassikkona meillä on Parsapizza joka on moderni hatunnosto Iso Roban legendaariselle Big Mamasin Atomic Specialille, joka ravitsi vuosituhannen alun juhlakansaa yön pikkutunneilla.

Sesonki näkyy aamiaisten ja illallisten lisäksi jokaisen ravintolan vaihtuvissa lounasannoksissa.

Sesongin menu 49,00€

Saatavilla Story Hakaniemestä & Story Telakkarannasta. Sesongin pääruoka saatavilla kaikista Storyista.

PIKKUSUOLAINEN
Parsakeittoa, västerbotten juustolla täytetty tuulihattu ja kirjolohenmätiä (Fin)

PÄÄRUOKA (L G)
Paahdettua nieriää (Fin), parsaa, mäiskypottuja ja lipstikalla maustettu beurre blanc-kastike

JÄLKIRUOKA (L)
Raparperifrangipanepiirasta, haudutettua raparperia ja raparperijäätelöä

Sesongin parsapizza sisältää paahdetun parsan lisäksi Mäntymäen luomumunan.

Sesongin hapanjuuripizza

Parsapizza 18,00€ (SG)
Paahdettua parsaa, västerbotten-mornay- kastiketta, paahdettua pecan-pähkinää ja Mäntymäen luomumuna


Katso menut kokonaisuudessaan ravintoloiden sivuilta!

Äitienpäivämenu saatavilla Hakaniemessä 8.5.

Storyn äitienpäivän erikoismenu saatavilla Story Hakaniemessä sunnuntaina 8.5. klo 11 ja klo 14.
Lue menu alta ja varaa pöytäsi! (8.5. tarjolla vain erikoismenu)

Menu 45 €

Alkuun 

Härkäcarpaccio, lipstikkakreemiä ja marinoitua parsaa (L, G)

Tai

Kyssäkaalicarpaccio, lipstikkakreemiä ja marinoitua parsaa (Veg, G)

Pääruoaksi

Paahdettua nieriää, tomaatti-vaniljaconcassé ja hummerikastiketta (L, G)

Tai

Korvasieniravioli, tomaatti-vaniljaconcassé ja paahdettua latva-artisokkaa (Veg, saa G)

Jälkiruoaksi

Mustaherukkateellä maustettua maitosuklaata ja raparperia (L, G)

Tai

Raparperifrangipane, haudutettua raparperia ja suklaajäätelöä (Veg, G)

Story avaa hapanjuuripizzerian K-Supermarket Lippulaivaan Koko Suomi Leipoo -tuomari Markus Hurskaisen johdolla

Kortteliravintola Story avaa hapanjuuripizzerian K-Supermarket Lippulaivaan 31.3. Huomisen husmanskostista ja hapanjuuripizzoista tunnetun ravintolan yrittäjä Markus Hurskainen on vannoutunut leipuri ja toimii suositun Koko Suomi Leipoo ohjelman tuomarina. Pizzat leivotaan kotimaisiin Krannin tilan luomu 00-jauhoihin ja tomaattikastike tehdään hävikkitomaatteihin Storyn omalla reseptillä Jävla Sås Bolagilla Imatralla. Täytteissä käytetään tarkoin valittujen pientuottajien tuotteita. 


Markus Hurskaiselle yhteistyö pientuottajien kanssa on sydämenasia. Kuvassa Hurskainen Story Triplan edessä. Oikealla uusi Vodkarita-pizza, jossa perinteisestä margaritasta poiketen tomaattikastikkeessa on käytetty mausteena vodkaa. Kuvat: Joonas Ojala

“Ravintolat kauppojen sisällä on uusi kiinnostava ilmiö ja on mahtavaa lähteä tähän mukaan ensimmäisten joukossa! Storylle on ominaista kokeilla erilaisia liiketoimintamalleja ja juuri tällaiset yhteistyöt ovat meille luontainen tapa toimia. Hapanjuuripizzeriamme CoolHeadin taproomilla Viikissä on ollut todella onnistunut yhteistyö ja odotamme samaa Lippulaivalta!”, kertoo Storyn Head of Concept Hanna Riihimäki.

Story laajensi toimintaansa hapanjuuripizzoihin maaliskuussa 2021, kun Storyn yrittäjä Markus Hurskainen löysi sopivat kotimaiset yhteistyökumppanit. Pizzat on tehty alusta alkaen kotimaisiin Krannin Tilan luomu 00-pizzajauhoihin, jotka ovat ensimmäiset kotimaiset 00-pizzajauhot. Pizzojen tomaattikastike tehdäään hävikkitomaateista Jävla Sås Bolagilla Imatralla Storyn omalla reseptillä. Hapanjuureen leivottuja pizzoja kohotetaan aina vähintään 48 tuntia ja myös muut täytteet ananasta lukuunottamatta ovat kotimaisia. 

Kotimaiset raaka-aineet keskiössä

“Pizzajuusto vaihtuu vihdoin kotimaiseksi, kun vuoden kestänyt kehitysprojekti Kuusamon juuston kanssa saadaan päätökseen. Kotimainen pizzajuusto on ollut haaveeni jo useamman vuoden, joten mahtavaa, että saatiin vihdoin yhteistyössä sellainen kehitettyä. Yhteistyö pienten toimittajien kanssa on meille tärkeää”, kertoo Storyn yrittäjä ja innovaattori Markus Hurskainen.

Yhteistyö K-Supermarket Lippulaivan ja kauppiaiden Juuso Österman ja Heidi Mannila kanssa tuntui heti luontevalta, sillä pientuottajien esiinnostaminen on myös K-Supermarketin kauppiaille tärkeää 

”Uudessa K-Supermarketissa kehitämme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Storyn hapanjuuripizzerian lisäksi uuteen kauppaan tulee mm. paikallinen Maxin Kala sekä juomaosastolta tulee löytymään kattava valikoima espoolaisia pienpanimoita. Tulemme myös satsaamaan kaupassa tehtäviin ruokiin, joilla helpotetaan arkea. Luvassa on mm. oma  Leipomo Juuri sekä sushipiste, johon tuodaan Japanista saakka aitoa sushiriisiä. Haluamme myös tuoda jotain täysin uutta kauppaan ja paikan päällä valmistettuihin ruokiin, kun avaamme pastapisteen keskelle kauppaa. Tulemme siis valmistamaan tuorepastaa asiakkaiden silmien edessä! Asiakkaiden arkea tulee helpottamaan myös kauppaan avattava ruoan verkkokauppa”.


Yhteistyö K-Supermarket Lippulaivan ja ravintola Storyn välillä oli luontevaa, sillä toimijoita yhdistää halu tukea pientuottajia. Kuvassa Markus Hurskainen (vas.), Juuso Österrman, Hanna Riihimäki ja Heidi Mannila.

Story lyhyesti

Storyn takana ovat We Are Group yrittäjät Anders Westerholm, Matti Sarkkinen sekä Koko Suomi Leipoo -tuomarina tunnettu Markus Hurskainen. Story tarjoilee huomisen husmanskostia, eli modernin kaupunkilaisen lempiruokaa. Tällä hetkellä toimintaa on Vanhassa Kauppahallissa, Kampin Kauppakeskuksessa ja Mall of Triplassa. Lisäksi Storylla on hapanjuuripizzakeittiö Viikissä CoolHeadin taproomilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Hanna Riihimäki
hanna.riihimaki@story-restaurants.fi
0504640589

Markus Hurskainen
markus@story-restaurants.fi
0443191183

Tule mukaan kasvavaan Story-jengiin!

Uutta Storya pukkaa❣️ Maaliskuussa aukeaa Story Hakaniemi ja Toukokuussa Story Telakkaranta – haemme nyt innokkaita tekijöitä Storyn keittiö- ja salijengiin sekä vakkareiksi että kesäduuniin!💪 

Oletko rohkeasti utelias tyyppi ja haaveillut tekeväsi töitä ystävien kanssa? Jos vastasit kyllä, saatat olla meidän puuttuva palanen🥳 

Alla linkki meidän rekrysivuille, hae mukaan jo tänään!

Storyn Ryan Rodrigo Pizzamestari 2021 -kilpailun voittoon  – käden taidot, hapanjuuritaikina ja kotimaiset pizzajauhot erotti kanssakilpailijoista

Story ravintoloiden keittiömestari Ryan Rodrigo valittiin Pizzamestari 2021 -kilpailun voittajaksi viime torstaina järjestetyssä kilpailussa. 

Pizzamestari 2021 -voittaja, Storyn keittiömestari Ryan Rodrigo ja Storyn yrittäjä Markus Hurskainen Story Kampissa fiilistelemäässä voittoa. Kuva: Joonas Ojala

”Voitto tuntuu todella hyvältä! Kisa oli haastava ja siinä mitattiin kilpailijoiden luovuutta ja kekseliäisyyttä sekä taitoa valmistaa täydellinen pizzataikina”, kertoo pizzamestari 2021, Storyn keittiömestari Ryan Rodrigo.

”Hienoa saada näin upea tunnustus Ryanille ja Storyn hapanjuuripizzoille! Kisassa oli todella kovia vastustajia erinomaisista ravintoloista, joten voitto ei todellakaan ollut mikään läpihuutojuttu!” fiilistelee Storyn yrittäjä Markus Hurskainen ja jatkaa, ”Voimme nyt ylpeydellä kutsua Storyn hapanjuuripizzoja kaupungin parhaiksi!”

Pizzamestari -kilpailussa kaikille kilpailijoille annetaan samat raaka-aineet, joista jokaisen pitää valmistaa omannäköisensä pizza. Ainoa raaka-aine, johon kilpailija saa itse vaikuttaa, on pizzataikina. Ryan leipoi voittopizzan kuusi päivää tekeytyneestä hapanjuuritaikinasta. Pizzataikina syntyi Storyn käyttämistä kotimaisista Krannin tilan luomu 00-vehnäjauhoista, jotka ovat ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat kotimaiset sertifioidut pizzajauhot. 


Ryan Rodrigon innostus hapanjuurileivontaan syntyi kuusi vuotta sitten. Kuvassa Ryanin valmistama Storyn hapanjuuripizza Kampin Story ravintolassa. Kuva: Joonas Ojala

”Finaalin raaka-aineet olivat todella haastavat. Mutta koska raaka-aineet olivat kaikille samat, kilpailijoiden luovuus ratkaisee”, kertoo Ryan.

Ryanin innostus hapanjuurileivontaan syttyi vuosia sitten Filippiineillä, kun hän aloitti työt italiailaisessa ravintolassa. Syntyi rakkaus italiailaiseen ruokaan, mutta erityisesti hapanjuurileivonta vei mukanaan. Ryanille työ on intohimo, eikä leivonta lopu kun työpäivä Storyn pizzauunin ääressä päättyy.


Pizzamestari 2021 Ryan Rodrigo työssään Story Kampin keittiössä. Kuva: Joonas Ojala

”Rakastan leipoa myös kotona. Hapanjuurileipominen kokonaisuutena kiinnostelee todella paljon. Tykkään kehitellä uusia, mielenkiintoisia reseptejä!” Kertoo Ryan, jonka leipomuksia pääsee ihailemaan Instagramissa @thisisfromryan tilillä.

“Olemme äärimmäisen ylpeitä Ryanin menestyksestä! Ryan on omistautunut hapanjuurileivonnalle ja hänen innokkuus välittyy Storyn keittiössä päivittäin. Meillä on fantastisia ideoita taas Storyn seuraaville sesongeille!” iloitsee Markus Hurskainen.

Tule herkuttelemaan Storyn hapanjuuripizzalla!

Ryanin ja Storyn hapanjuuripizzoja pääsee nauttimaan Story ravintoloissa Kampissa ja Mall of Triplassa sekä CoolHead x Story Kitchen Viikissä. Lisäksi Storyn hapanjuuripizzoja voit tilata mukaan Tapiola Food Court by Huuva pilvikeittiöstä Tapiolassa Woltin ja Foodoran kautta.

Haemme pizzakokkeja Ryanin tiimiin. Tule töihin Story-jengiin!

Story Restaurants