fbpx

Grillaa Story burgerit

Story Burger on nyt entistä ehompi! Markus kertoo meille salat erinomaisen Story burgerin valmistukseen.

Story burgerin ydin on yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet valmistettuna erityisen hyvin. Jokainen raaka-aine meidän burgereissa on valittu erittäin tarkasti ja huolella.

Reinin liha on tehnyt meille oman sekoituksen pihviin, joka on tehty etuselkää, lapaa ja rintaa. Liha on jauhettu normaalia karkeammaksi. Panostamme myös pihvin mehukuuteen, jonka vuoksi pihvissä saa myös olla lihan omaa ominaista rasvaa.

Käytämme burgereissamme Patisserie Teemu & Markuksen burgersämpylää, joka on briossityyppinen sämpylä, mutta vähän vähemmällä voin määrällä. Suosi pehmeän pullamaista sämpylä, joka pysyy lämmittäessä pehmeänä, eikä mene muhjuksi. Hyvä sämpylä sitoo myös kaiken kosteuden burgerin sisältä ja tällöin burgeri on helppo syödä loppuun asti myös käsin.

Tärkeää on myös burgerin valmistustapa ja käytetty grilli. Hiiligrillissä burgeriin tulee aivan oma arominsa. Käytämme Kauppahallilla green egg hiiligrilleja ja Korttelissa sekä myöhemmin myös Triplassa käytössämme Josper-puuhiiligrillit.

Eikun hommiin!

Videolta löydät Markuksen yksityiskohtaiset vinkit burgerien grillaukseen ja alla olevasta reseptistä sama luettavana versiona.

Story burger

180 g laadukasta jauhenlihaa per pihvi
Cheddarjuustoa
Burgersämpylöitä tai briosseja
Majoneesia 
Pikkelöityjä punasipuleita
Jääsalaattia

Aloita valmistamalla pihvit. Pyörittele ne pihvin muotoon. Suolaa pihvit reilulla suolalla. Laita pihvit grilliin paistumaan. 180g pihvi paistuu noin 5-6min, muista kääntää välissä. Laita muutama minuutti ennen grillistä pois ottoa juustot pihvien päälle sulamaan. 

Käytämme burgereissamme perinteistä hampurilaischeddaria, joka sulaa mukavasti pihvin päälle. Maussa on vähän enemmän hapokkuutta, kun perinteisessä sulatejuustocheddarissa. Juustoa on myös kypsytetty hieman mikä takaa sen, että se täydentää burgereiden makumaailmaa paremmin.

Kun pihvit juustoineen ovat valmiit, ota ne pois grillistä. Halkaise sämpylät ja aseta grilliin lämpenemään noin 30 sekunniksi per puoli.

Kun sämpylän puolikkaat on grillattu, lisää majoneesi grillattujen burgersämpylöiden päälle. Käytämme Storyissa Frenchin sinapista tehtyä majoneesia, jossa on kivaa pikku kirpeyttä, pistävyyttä ja täyteläisyyttä, joka sopii täydellisesti rasvaisen burgerin kanssa.  

Kokoa burgerit. Aloita kasaamalla alapuolen päälle punasipulit, suolakurkut ja jääsalaatti. Käytämme burgereissamme itse-pikkelöityjä punasipuleita, Myrttisten suolakurkkuja ja jääsalaattia. Asettele pihvit salaatin päälle ja nosta sen jälkeen kannet paikoilleen.  Meistä hyvä burgeri ei vaadi sen suurempaa kikkailua!

Jos burgerhimo iski, mutta et jaksa tällä kertaa itse kokkailla, suuntaa Storyihin burgerille! Story burgereita on tarjolla ravintoloissamme lounaasta illalliseen ja brunssiin. Kurkkaa tarkemmat saatavuustiedot ja menut alta:

Jaa artikkeli
Story Restaurants